Om Greypix

Det begynte i 1986! 

Da kom min første dvergschnauzer i hus og siden da har hunder og alt som følger med dette vært en viktig og utfordrende glede.
«Bonn» som min første hund het var en vakker og en hund som alltid kommer til å ligge nært mitt hjerte. Det var ikke mye som gikk foran denne hunden…
Han kom i hus den 08 August 1986, og gleden over å få dette lille nurket i hus sørget for en stor dam midt på teppet i stuen… At Ingebjørg og Helge Meinich-Bache, Kennel Ing-sta’s ville selge hund til en «tussete» 15 åring er jeg i dag evig glad for!
«Bonn» skulle ikke være utstillingshund, men det endret seg raskt. Etter første valpeshow ble jeg hektet, og på hans første offisielle utstilling vant har klassen og ble nr. 2 etter en av Norges mestvinnende hunder på den tiden. Siden den gang fartet vi land og strand rundt, og han ble champion 15 mnd 2 dager gammel… Dommeren var Karina LeMare.
Da jeg flyttet til Oslo på slutten av 80-tallet fikk jeg mulighet til å kjøpe «Lita». Jeg så henne hos oppdretterne Brit R og Thore Holme da jeg skulle ned å se på blå storpuddelvalper… Jeg husker ikke så mye av puddelene men denne lille vakre tispen forelsket jeg meg i, og da Brit ringte meg og tilbøy meg henne kunne jeg ikke si nei. Det var med stor glede hun kom hjem til meg i 1989, og «Bonn» var yr av lykke fordi hun hadde løpetid!! Litt kaos på 30 kvm men det gikk veldig bra tilslutt!
Dessverre ble det ikke valper etter henne, da hun ble påkjørt i 1992 og  ødela bekkenbeinet.
Disse to fulgte meg i tykt og tynt og gjennom disse 2 hundene lærte jeg rasen å kjenne innenfra og vi var på utstillinger i inn og utland, samt på kvelder ute på byen… I garderoben på jakken min. Aldri var det problemer med disse 2 og jeg må si med dagens erfaring skal man være glad for jeg ikke begynte med valper men lærte rasen og mennesker som kunne rasen å kjenne fra grunn av.Bård kom inn i galskapens hybel i 1993, og da kom også muligheten for å kjøpe «Madammen» En vill og morsom tispe som jeg hadde ventet i 2 år på få kjøpe. Vi fikk også etter hvert mer plass rundt oss og Pauline Bjørklund gav oss tilbud å kjøpe «halve» «Nick» – En hannhund hun hentet i Belgia hos verdensberømte Kennel Havenstad.
Dessverre er ikke alltid planer lagt, planer gjort og «Madammen» ble ikke den avlshund som vi håpet på. Sammen med Pauline reiste vi til England og etter litt farting og leting kom endelig «Kate» til oss i 1999. En herlig tispe full av liv og humør…
Mange stusset litt når de så henne da hun var veldig annerledes men hun var også en schnauzer! Samt at hennes stamtavle var unik med tanke på Norge. Janet Callow og Betty & Archter Fletcher, kennel Arbeybuffels i England vil alltid ha en tanke her for de valper som kommer.. Uten de hadde dette ikke vært så fantastisk!
I 2000 kom endelig de første valpene til verden her, og fra dette kullet beholdt vi «Olga». Hun ble vårførste egenoppdrettede champion og avsluttet sitt utstillingsår med å bli beste tispe på Svensk kennel klubb’s vinnerutstilling i 2002

Resten er historie og vårt oppdrett er i dag blant Nordens fremste – Noe vi er stolte av, samt at alle våre hunder går tilbake til grunnstammen i vårt oppdrett – «Nick» og «Kate»

Kent Olsen / Bård Snevoll
skrevet: 10 sept.2008